ОЦІНКА РАДОНОНЕБЕЗПЕКИ ПРИДНІПРОВСЬКОЇ ЧАСТИНИ ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ КИЄВА

Автор(и)

  • П. Діденко
  • М. Макаренко
  • І. Купенко

DOI:

https://doi.org/10.53087/ug.2013.1(41).246567

Ключові слова:

радон, радононебезпека, об’ємна активність, Київ

Анотація

За даними радіоекологічних досліджень шляхом проведення еманаційної зйомки на території м. Києва визначено фонові та аномальні рівні об'ємної активності радіоактивних газів у ґрунтовому повітрі. З'ясовано, що підвищені та аномальні рівні об'ємної активності цих газів формуються розломними зонами, у межах яких можуть створюватися небезпечні умови у будинках, розташованих над цими зонами. Детально вивчено площу придніпровської частини Печерського району м. Києва, яку за рівнем об'ємної активності радону та торону можна розділити на дві частини: східну – радоно- та торонобезпечну та центрально-західну, навпаки – небезпечну, що пов'язано з виявленою нами субмеридіональною радоно-торононосною зоною, яка існує завдяки наявності у надрах розломної зони аналогічного напряму.  

 

Посилання

Лобанова А.Б. Геохимические поиски глубокозалегающих месторождений по диффузионным ореолам выходящей миграции. – СПб: НПО «Севморгеология», 1991. – 222 с.

Новый метод оценки радонового риска в местах застройки / Нежнал М., Нежнал М., Матолин М. и др. // www.Radon-vos.cz/pdf/metodica.pdf.

Основные проблемы радоновой безопасности / Комов И.Л., Диденко П.И., Макаренко Н.Н. и др. – К.: Логос, 2005. – 352 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-01-10

Номер

Розділ

ДИСКУСІЇ