ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОЇ НАФТОГАЗОВОЇ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • Анатолій МОСПАН ТОВ «Надра Сервіси», Ukraine
  • Тетяна ТІМЧЕНКО ТОВ «Надра Сервіси», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.53087/ug.2021.1-2(44-45).238868

Ключові слова:

геолого-геофізичні дослідження, каротаж, технічна інструкція, замовник, технічні та технологічні фактори, вітчизняний нафтогазовий сервіс, вуглеводні, надрокористування

Анотація

Розвиток економіки країни, промислової та господарської інфраструктури неможливий без застосування нафти та газу, а також продуктів їхнього перероблення. Україна не задовольняє в повному обсязі власні потреби в паливноенергетичних ресурсах. Важливу роль у вирішенні цього питання відведено геофізичним методам дослідження, узгодженому комплексу та видам геолого-геофізичних досліджень. Матеріали геофізичних методів досліджень у багатьох випадках є основними у геологічній документації свердловин, що буряться для пошуку та розвідки продуктивних колекторів. Вітчизняні компанії нафтогазового сервісу потребують державної підтримки в напрямі підвищення рівня геолого-геофізичних послуг, оновлення парку апаратури та наземного обладнання, впровадження сучасних технологій для можливості розвитку рівної конкуренції з іноземними компаніями як на внутрішньому, так і світовому ринках. 

Біографії авторів

Анатолій МОСПАН, ТОВ «Надра Сервіси»

директор ТОВ «Надра Сервіси», 
член Спілки геологів України

Тетяна ТІМЧЕНКО, ТОВ «Надра Сервіси»

головний геолог ТОВ «Надра Сервіси»,
член Спілки геологів України

Посилання

Dahnov V.N. Interpretacija rezul’tatov geofizicheskih issledovanij razrezov skvazhin [Interpretation of the results of geophysical studies of well sections]. Moskva: Nedra, 1972 (in Russian).

Tehnicheskaja instrukcija po provedeniju geofizicheskih issledovanij v skvazhinah [Technical instructions for conducting geophysical surveys in wells]. Moskva: Nedra, 1985 (in Russian).

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-30

Номер

Розділ

ПРИРОДНІ РЕСУРСИ У ХХІ СТОЛІТТІ